Mifoli, tregu i kafshëve rrezikon të kthehet në burim viktimash ushqimore. Bashkia e Vlorës shmang detyrimet ligjore

Mifoli-696x394

Zona tek Ura e Mifolit në Vlorë, nuk është e njohur vetëm për emrin, për bëmat e ‘97 në këtë vend, apo për numrin e viktimave. Por, edhe si tregu më i madh i kafshëve të gjalla në Vlorë, i cili përsa i përket rrezikshmërisë që përçon të konsumatori, nuk është çudi që të shndërrohet sërish në vend që shkakton viktima të tjera. Pas viteve `90, pranë këmbëve të Urës së Mifolit, banorët e zonave përreth, më pas edhe nga i gjithë rrethi i Vlorës e Fierit, nisën të dalin për të tregtonin kafshët e tyre. Gradualisht, zona poshtë këmbëve të Urës së Mifolit, u shndërrua në një treg të mirefilltë për kafshët e gjalla e s ii tillë njihet edhe sot. Continue reading Mifoli, tregu i kafshëve rrezikon të kthehet në burim viktimash ushqimore. Bashkia e Vlorës shmang detyrimet ligjore

Kryetari i KASH, evidenton propozimet për paketën e re fiskale, problematikat për SHBB-të dhe fondet IPARD

RRAPAJ

Këshilli i Agobiznesit Shqiptar ka nisur punën për të reflektuar ndryshime ligjore në paketën fiskale te vitit të ardhshëm, ku një grup propozimesh do t’i shkojnë qeverisë shqiptare. Të gjithë fermerët që duan të aplikojnë për të përfituar nga fondet e Bashkimit Europian tashmë do të nisin të aplikojnë prej muajtit shtator, por ҫështje për t’u zgjidhur mbeten edhe problematikat që shoqërojnë Shoqëritë e Bashkëpunimit Bujqësor, të ngelura pezull midis qeverisë dhe KASH. Si do të jetë niveli i taksave ndaj fermerëve, gjithashtu si do të vijojnë aplikimet për fondet IPARD? Për këtë kryetari i Këshillit të Agrobiznesit Shqiptar, Agim Rrapaj, i ftuar në TV Scan, ka evidentuar zgjidhjet dhe propozimet e KASH. Ai foli për domosdoshmërië që ka bujqësia shqiptare për kooperim, për ndryshimin e ligjit për SHBB-të, propozimet e KASH për paketën e re fiskale, si edhe për taksat indirekte ndaj fermerëve dhe fondet IPARD. Continue reading Kryetari i KASH, evidenton propozimet për paketën e re fiskale, problematikat për SHBB-të dhe fondet IPARD

Konsolidimi i tokës, instrument bazë i zhvillimit të qëndrueshëm të bujqësisë

kash 1

Ditën e sotme në ambjentet e Hotel Tirana u mbajt konferenca kombëtare “Konsolidimi i tokës si instrument i zhvillimit të qëndrueshëm të bujqësisë”. Qëndra e Studimeve të Burimeve Natyrore në bashkëpunim me bashkinë Fier, Këshillin e Agrobiznesit Shqiptar dhe organizatat partnere FKPKK ishin organizatorët e kësaj konference.  Aty ishte e pranishme zv. ministja e bujqësisë Ermira Gjeci, kryetari i KASH, Agim Rrapaj, profesor dr. Sherif Lushaj (QSK “Natyra”), deputetët Eduard Shalsi dhe Besnik Bare, përfaqësues të botës akademike  si edhe përfaqësues të Bashkisë Fier. Continue reading Konsolidimi i tokës, instrument bazë i zhvillimit të qëndrueshëm të bujqësisë

KASH kërkon një paketë të plotë fiskale, konkuruese me paketat fiskale të vendeve të rajonit për nxitjen e bujqësisë, agrobiznesit dhe agroturizmit

 paketa

Ministri i Financave dhe Ekonomisë, Arben Ahmetaj, zhvilloi një takim me shoqatat e agrobiznesit, duke hapur konsultimet për paketën fiskale Qershor 2018, ku ishte i pranishëm edhe kryetari i Këshillit të Agrobiznesit Shqiptar, Agim Rrapaj. Në këtë takim, Rrapaj parashtroi kërkesat dhe alternativat për paketën fiskale në ndihmë të bujqësisë. KASH kërkon një paketë të plotë fiskale, konkuruese me paketat e tjera fiskale të vendeve të rajonit per nxitjen e bujqësise, agrobiznesit dhe agroturizmit. Ministri Arben Continue reading KASH kërkon një paketë të plotë fiskale, konkuruese me paketat fiskale të vendeve të rajonit për nxitjen e bujqësisë, agrobiznesit dhe agroturizmit

SARED në ndihmë të blegtorëve në qarkun e Korçës, përmes trajnimeve dhe asistencës teknike

dele-c1200x600

Projekti SARED është projekti i cili synon zhvillimin e zonave te paavantazhuara rurale. Prej disa kohësh, SARED po ofron asistencë përmes trajnimeve dhe pajisjeve në ndihmë të blegorëve në qarkun e Korҫës. Në bashkëpunim me dy shoqatat “ ADAMA” dhe LEAA” ata po punojnë për të bërë të mundur që të kenë më shumë cilësi në produktete e tyre, të jenë më fitimprurës dhe të kenë  mjaft avantazhe të tjera. Projekti SARED, përmes këtyre dy shoqatave bën presente asistencën që ofron jo vetëm në qarkun e Korcës, por në të gjithë Shqipërinë. Continue reading SARED në ndihmë të blegtorëve në qarkun e Korçës, përmes trajnimeve dhe asistencës teknike

KASH kërkon transparencë dhe mbështetje për fermerët në aplikimet për fondet IPARD

RRapaj

Kryetari i Këshilli të Agrobiznesit Shqipatar, Agim Rrapaj, i ftuar në Tv scan ka folur rreth vështirësive në përthithjen e fondeve IPARD. Bashkimi Europian ka miratuar fondin prej gati 94 milion euro që do disbursohen dhe do të akordohen në sektorin e bujqësisë. Plotësimi i fondeve të duhura nga investuesit, çertifikatat e pronësisë dhe dokumentacioni i nevojshëm, hartimi në mënyrën e duhur i planeve të biznesit përmes ekspertëve të zgjedhur, janë disa prej hapave që duhet të kalojnë fermerët për të përfituar nga fondet IPARD. Continue reading KASH kërkon transparencë dhe mbështetje për fermerët në aplikimet për fondet IPARD

Nuk ka rritje të çmimit të energjisë për furrat e bukës

Rezultate imazhesh për furrat e bukes

Për furrat e bukës dhe të gjitha kompanitë që prodhojnë bukë në Republikën e Shqipërisë nuk do të ketë rritje të çmimit të energjisë elektrike. Këshilltari i Bordit të Entit Rregullator të Energjisë (ERE) Agim Nashi shpjegoi në një intervistë për ATSH-në, se ERE ka pasur gjithnjë në konsideratë respektimin e vendimeve të qeverisë, për konsumatorët e privilegjuar ndër të cilët buka, ka qenë një nga konsumatorët kryesorë të privilegjuar duke qenë se është dhe pjesë e shportës. Continue reading Nuk ka rritje të çmimit të energjisë për furrat e bukës

KASH ofron asistencë për çdo fermer dhe agrobiznes për të aplikuar në fondet IPARD

rrapaj

Kreu i Këshilli të Agrobiznesit Shqiptar, Agim Rrapaj, në një intervistë për Fax News, ka folur për fondet IPARD dhe mënyrën si mund t’i disbursojmë. Ai theksoi se Këshilli i Agrobiznesit Shqiptar i ofron ndihmë çdo fermeri, përmes një grupi ekspertësh të zgjedhur për t’i ndihmuar ata për të aplikuar dhe përfituar nga fondet IPARD. Ai u bëri thirrje fermerëve të drejtohen gjithmonë tek ekspertët për ndërtimin e planeve të biznesit, njëkohësisht u bëri një kërkesë organeve kompetente të lehtësojnë proçedurat për marrjen e Continue reading KASH ofron asistencë për çdo fermer dhe agrobiznes për të aplikuar në fondet IPARD

Cilësia dhe standardet e midhjes shqiptare, flet zv.ministri Kristo

VLORE, 25.07.2010 - Gatime të traditës në restorantet e bregdetit të Vlorës Ne foto midhje te gatuara ATSH. Foto: Harilla Koçi

Midhjet shqiptare janë të sigurta dhe brenda standardeve për konsum. Zv.ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Roland Kristo tha sot për ATSH-në, se rezultatet e kontrollit të monitorit të datës 27 prill 2018, konfirmojnë se midhjet që prodhohen në vendin tonë, janë brenda standardeve dhe garantojnë tërësisht siguri konsumi. Continue reading Cilësia dhe standardet e midhjes shqiptare, flet zv.ministri Kristo

Zv.ministri Halilaj për ATSH-në: Detaje për sektorët dhe financimin e IPARD në bujqësi

ministri zv

Në fillim të muajit maj të gjithë fermerët shqiptarë do të kenë mundësi të përfitojnë grante nga fondet 93 milionë euro të Bashkimit Europian dhe qeverisë shqiptare, përmes programit IPARD II. Zv/ministri i Bujqësisë, Ilir Halilaj në një intervistë për ATSH-në, tha se programi IPARD mbështet tre kategori investimesh në sektorin rural; Investime në fermë, agropërpunim, diversifikimin e ekonomisë rurale dhe agroturizëm. Continue reading Zv.ministri Halilaj për ATSH-në: Detaje për sektorët dhe financimin e IPARD në bujqësi

Këshilli i Agrobiznesit Shqiptar