Category Archives: Lajmet e fundit

KASH përshëndet vendimin për shtyrjen e afatit të aplikimit në subvencione

BujqesiaAplikimi i fermerëve për subvencione në bujqësi do të shtyhet deri më datën 27 prill 2018. Konkretisht nga shtyrja e afatit do të përfitojnë investimet në sera diellore, ambiente grumbullimi dhe ruajtëse frigoriferike, linja përpunimi, seleksionimi, paketimi, ndërtimi i thertoreve, i pikave të reja të grumbullimit të qumështit etj. Continue reading KASH përshëndet vendimin për shtyrjen e afatit të aplikimit në subvencione

KASH në tryezën sektoriale mbi ekonominë për problematikat në sektorin fiskal

QatoKreu i Këshillit Agrobiznesit Shqiptar, Agim Rrapaj, ishte i pranishëm ditën e sotme në tryezën e diskutimit të organizuar në Tiranë nga Ministrja e Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes, Sonila Qato me përfaqësues të Bashkimit Prodhuesve Shqiptarë, Forumin Kombëtar të Biznesit, Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë si dhe shoqata të ndryshme.  Continue reading KASH në tryezën sektoriale mbi ekonominë për problematikat në sektorin fiskal

Këshilli i Agrobiznesit Shqiptar, në selinë e Parlamentit Europian në Bruksel, merr pjesë në takimin e dytë të forumit Euro – Mesdhetar (EURO + MED) “Për zhvillimin e Bujqësisë Sociale dhe Agrobiznesit”

brukselNë datën 09 janar 2018, në selinë e Parlamentit Europian në Bruksel, me pjesëmarjen dhe nën kujdesin Zv/Presidentit Z. David Sassolo, u mbajt takimi i dytë i Forumit(EURO + MED).
Nga pala Shqiptare përveç KASH në këtë forum morën pjesë edhe Shoqata e Prodhuesve Shqiptarë, Enti Kombëtar Rural, u evidentuan potencialet e mëdha që ka Shqipëria për zhvillimin  e bujqësisë sociale dhe Agrobiznesit. Continue reading Këshilli i Agrobiznesit Shqiptar, në selinë e Parlamentit Europian në Bruksel, merr pjesë në takimin e dytë të forumit Euro – Mesdhetar (EURO + MED) “Për zhvillimin e Bujqësisë Sociale dhe Agrobiznesit”

Rrapaj:Importi zbeh prodhimin vendas

 frutaPrej vitesh, krahas importit të produkteve që mungojnë në vend, është vënë re rritje e importit të produkteve, prodhimi  të cilave në vend është tejet i lartë. Referuar shifrave zyrtare të Ministrisë së Bujqësisë, mund të vëmë re se ndër produktet bujqësore më të importuara gjatë vitit që lamë pas, kanë qenë kategoria: mollë, dardhë dhe ftonj të freskët  15.567 ton; Patate të freskëta apo të ftohta  17.220 ton; Agrume të freskëta apo të thara 19.889 ton, por edhe perime të ndryshme. Ekspertët e bujqësisë shpjegojnë se pse ndodh ky paradoks, që më së shumti lidhet me shkaqe ekonomike. Continue reading Rrapaj:Importi zbeh prodhimin vendas