KASH ofron asistencë për çdo fermer dhe agrobiznes për të aplikuar në fondet IPARD

rrapaj

Kreu i Këshilli të Agrobiznesit Shqiptar, Agim Rrapaj, në një intervistë për Fax News, ka folur për fondet IPARD dhe mënyrën si mund t’i disbursojmë. Ai theksoi se Këshilli i Agrobiznesit Shqiptar i ofron ndihmë çdo fermeri, përmes një grupi ekspertësh të zgjedhur për t’i ndihmuar ata për të aplikuar dhe përfituar nga fondet IPARD. Ai u bëri thirrje fermerëve të drejtohen gjithmonë tek ekspertët për ndërtimin e planeve të biznesit, njëkohësisht u bëri një kërkesë organeve kompetente të lehtësojnë proçedurat për marrjen e Continue reading KASH ofron asistencë për çdo fermer dhe agrobiznes për të aplikuar në fondet IPARD

Cilësia dhe standardet e midhjes shqiptare, flet zv.ministri Kristo

VLORE, 25.07.2010 - Gatime të traditës në restorantet e bregdetit të Vlorës Ne foto midhje te gatuara ATSH. Foto: Harilla Koçi

Midhjet shqiptare janë të sigurta dhe brenda standardeve për konsum. Zv.ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Roland Kristo tha sot për ATSH-në, se rezultatet e kontrollit të monitorit të datës 27 prill 2018, konfirmojnë se midhjet që prodhohen në vendin tonë, janë brenda standardeve dhe garantojnë tërësisht siguri konsumi. Continue reading Cilësia dhe standardet e midhjes shqiptare, flet zv.ministri Kristo

Zv.ministri Halilaj për ATSH-në: Detaje për sektorët dhe financimin e IPARD në bujqësi

ministri zv

Në fillim të muajit maj të gjithë fermerët shqiptarë do të kenë mundësi të përfitojnë grante nga fondet 93 milionë euro të Bashkimit Europian dhe qeverisë shqiptare, përmes programit IPARD II. Zv/ministri i Bujqësisë, Ilir Halilaj në një intervistë për ATSH-në, tha se programi IPARD mbështet tre kategori investimesh në sektorin rural; Investime në fermë, agropërpunim, diversifikimin e ekonomisë rurale dhe agroturizëm. Continue reading Zv.ministri Halilaj për ATSH-në: Detaje për sektorët dhe financimin e IPARD në bujqësi