SARED në ndihmë të blegtorëve në qarkun e Korçës, përmes trajnimeve dhe asistencës teknike

dele-c1200x600

Projekti SARED është projekti i cili synon zhvillimin e zonave te paavantazhuara rurale. Prej disa kohësh, SARED po ofron asistencë përmes trajnimeve dhe pajisjeve në ndihmë të blegorëve në qarkun e Korҫës. Në bashkëpunim me dy shoqatat “ ADAMA” dhe LEAA” ata po punojnë për të bërë të mundur që të kenë më shumë cilësi në produktete e tyre, të jenë më fitimprurës dhe të kenë  mjaft avantazhe të tjera. Projekti SARED, përmes këtyre dy shoqatave bën presente asistencën që ofron jo vetëm në qarkun e Korcës, por në të gjithë Shqipërinë. Continue reading SARED në ndihmë të blegtorëve në qarkun e Korçës, përmes trajnimeve dhe asistencës teknike

KASH kërkon transparencë dhe mbështetje për fermerët në aplikimet për fondet IPARD

RRapaj

Kryetari i Këshilli të Agrobiznesit Shqipatar, Agim Rrapaj, i ftuar në Tv scan ka folur rreth vështirësive në përthithjen e fondeve IPARD. Bashkimi Europian ka miratuar fondin prej gati 94 milion euro që do disbursohen dhe do të akordohen në sektorin e bujqësisë. Plotësimi i fondeve të duhura nga investuesit, çertifikatat e pronësisë dhe dokumentacioni i nevojshëm, hartimi në mënyrën e duhur i planeve të biznesit përmes ekspertëve të zgjedhur, janë disa prej hapave që duhet të kalojnë fermerët për të përfituar nga fondet IPARD. Continue reading KASH kërkon transparencë dhe mbështetje për fermerët në aplikimet për fondet IPARD

Nuk ka rritje të çmimit të energjisë për furrat e bukës

Rezultate imazhesh për furrat e bukes

Për furrat e bukës dhe të gjitha kompanitë që prodhojnë bukë në Republikën e Shqipërisë nuk do të ketë rritje të çmimit të energjisë elektrike. Këshilltari i Bordit të Entit Rregullator të Energjisë (ERE) Agim Nashi shpjegoi në një intervistë për ATSH-në, se ERE ka pasur gjithnjë në konsideratë respektimin e vendimeve të qeverisë, për konsumatorët e privilegjuar ndër të cilët buka, ka qenë një nga konsumatorët kryesorë të privilegjuar duke qenë se është dhe pjesë e shportës. Continue reading Nuk ka rritje të çmimit të energjisë për furrat e bukës

KASH ofron asistencë për çdo fermer dhe agrobiznes për të aplikuar në fondet IPARD

rrapaj

Kreu i Këshilli të Agrobiznesit Shqiptar, Agim Rrapaj, në një intervistë për Fax News, ka folur për fondet IPARD dhe mënyrën si mund t’i disbursojmë. Ai theksoi se Këshilli i Agrobiznesit Shqiptar i ofron ndihmë çdo fermeri, përmes një grupi ekspertësh të zgjedhur për t’i ndihmuar ata për të aplikuar dhe përfituar nga fondet IPARD. Ai u bëri thirrje fermerëve të drejtohen gjithmonë tek ekspertët për ndërtimin e planeve të biznesit, njëkohësisht u bëri një kërkesë organeve kompetente të lehtësojnë proçedurat për marrjen e Continue reading KASH ofron asistencë për çdo fermer dhe agrobiznes për të aplikuar në fondet IPARD

Cilësia dhe standardet e midhjes shqiptare, flet zv.ministri Kristo

VLORE, 25.07.2010 - Gatime të traditës në restorantet e bregdetit të Vlorës Ne foto midhje te gatuara ATSH. Foto: Harilla Koçi

Midhjet shqiptare janë të sigurta dhe brenda standardeve për konsum. Zv.ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Roland Kristo tha sot për ATSH-në, se rezultatet e kontrollit të monitorit të datës 27 prill 2018, konfirmojnë se midhjet që prodhohen në vendin tonë, janë brenda standardeve dhe garantojnë tërësisht siguri konsumi. Continue reading Cilësia dhe standardet e midhjes shqiptare, flet zv.ministri Kristo

Zv.ministri Halilaj për ATSH-në: Detaje për sektorët dhe financimin e IPARD në bujqësi

ministri zv

Në fillim të muajit maj të gjithë fermerët shqiptarë do të kenë mundësi të përfitojnë grante nga fondet 93 milionë euro të Bashkimit Europian dhe qeverisë shqiptare, përmes programit IPARD II. Zv/ministri i Bujqësisë, Ilir Halilaj në një intervistë për ATSH-në, tha se programi IPARD mbështet tre kategori investimesh në sektorin rural; Investime në fermë, agropërpunim, diversifikimin e ekonomisë rurale dhe agroturizëm. Continue reading Zv.ministri Halilaj për ATSH-në: Detaje për sektorët dhe financimin e IPARD në bujqësi

KASH në Konferencën Kombëtare të Turizmit, mbi risitë dhe sfidat për vitin 2018

Turizmi-klosi-696x294

Kryetari i Këshilli të Agrobiznesit Shqiptar, Agim Rrapaj, ishte i pranishëm ditën e sotme në Konferencën Kombëtare të Turizmit organizuar nga Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi dhe Unioni Turistik Shqiptar. Viti 2018 mund të cilësohet si viti i turizmit shqiptar. Kjo vetëm për numrin e madh të turistëve që kanë vizituar vendin tonë, por edhe për faktin se institucionet shtetërore tashmë kanë nisur të shikojnë problemet në sy dhe mbi të gjitha të japin zgjidhje. Continue reading KASH në Konferencën Kombëtare të Turizmit, mbi risitë dhe sfidat për vitin 2018

Risi Albania, mundësi për të nxitur sektorin e bimëve mjekësore dhe aromatike

risiMë shumë se 100,000 familje shqiptare janë të lidhura ngushtë me jetën e bimëve aromatike dhe medicinale (BAM). Vetëm në veri të Shqipërisë besohet se kultivimi i bimëve mjekësore përbën rreth 35% të të ardhurave të këtyre familjeve. Gjithashtu në Ersekë mbi 90 % e banorëve dhe në Korçë mbi 40 % e banorëve sigurojnë të ardhura për familjet e tyre përmes bimëve medicinale. Bimët mjekësore janë një burim të ardhurash e drejtëpërdrejtë jo vetëm për këto familje por edhe për vendin tonë, duke qenë se rreth 90 % e tyre eksportohet. Continue reading Risi Albania, mundësi për të nxitur sektorin e bimëve mjekësore dhe aromatike

Kreu i KASH , Agim Rrapaj, parashtron në takimin e agrobiznesit me Ministrin e Bujqësisë Niko Peleshi, alternativat për thithjen e financimit në sektorin e bujqësisë dhe agrobiznesit

laknas

Në kuadrin e hapjes së thirrjes së IPARD Program, KASH organizoi në Laknas, një takim ku ishin të pranishëm Ministri i Bujqësisë, z. Peleshi dhe drejtoresha e AZHBR-së znj. Frida Krifca.   Të   pranishëm  ishin përfaqësues   të   organizatave anëtare të Këshillit të Agrobiznesit Shqiptar.   Qëllimi i takimit ishte informimi i fermerëve  për t’u ofruar asistencën e duhur për skemat e programit IPARD.  Thirrja e parë për aplikime në financime, që ky program do të japë për bujqësinë shqiptare, do të bëhet në fillim të  muajit  maj. Continue reading Kreu i KASH , Agim Rrapaj, parashtron në takimin e agrobiznesit me Ministrin e Bujqësisë Niko Peleshi, alternativat për thithjen e financimit në sektorin e bujqësisë dhe agrobiznesit

Zero TVSH per Shoqëritë e Bashkëpunimit Bujqësor

Agim.rrVetëm 10 % e fermerëve deri tani rezultojnë të regjistruar me numër NIPTI, këtë e bën me dije Kryetari i Këshillit të Agrobiznesit Shqiptar, Agim Rrapaj, në një intervistë dhënë për Televizionin Publik Shqiptar. Deri më tani nuk ka grupime të fermerëve edhe kjo për arsye të pengesës së TVSH-së. Por, shumë shpejt pritet një vendim i qeverisë për heqjen e këtij 20 % të taksës për të lehtësuar bashkëpunimin e fermerëve.  Continue reading Zero TVSH per Shoqëritë e Bashkëpunimit Bujqësor

Këshilli i Agrobiznesit Shqiptar